Golfrecords

Jose Maria Olazabal heeft dit weekeinde alle records gebroken in de World Series van de Professional Golf Association. De 24-jarige Spanjaard won het toernooi van Akron met twaalf slagen voorsprong op Lanny Wadkins en verbeterde met zijn serie van 262, achttien slagen onder het baangemiddelde, het dertien jaar oude record van Watkins voor dit evenement met vijf slagen. Olazabal opende het toernooi met een ook nooit eerder gepresteerde ronde van 61 met negen birdies en vervolgde met drie series van 67. De financiele beloning voor deze uitzonderlijke prestatie was 360.000 gulden. Mark McNulty uit Zimbabwe won het open Westduits golfkampioenschap. Hij kwam uit op een totaal van 270, achttien slagen onder het baangemiddelde. De overwinning in Dusseldorf lanceerde McNulty, die dit seizoen tweede werd bij de British Open, naar de eerste plaats in het Europese geldklassement. Hij schroefde zijn jaarverdiensten met een kwart miljoen gulden op tot 1,2 miljoen.