Elly van Hulst

Elly van Hulst, die vreesde twee a drie maanden te zijn uitgeschakeld door ischias, reist vandaag met de Nederlandse ploeg naar de Europese atletiekkampioenschappen in Split. De wereldkampioene en wereldrecordhoudster op de 3000 meter indoor nam de beslissing nadat zij gistermiddag op de Nenijto-baan in Rotterdam enkele testlopen had gedaan. 'Ik voel mij uitstekend. De pijn in mijn rug en benen is na de intensieve behandelingen, die ik heb gehad volledig verdwenen. In de testlopen heb ik totaal geen hinder ondervonden van een pijnlijke rug en zware benen.' Van Hulst start maandag in de series van de 3000 meter. Woensdag wordt de finale van dit onderdeel in de Joegoslavische stad gehouden. De Rotterdamse staat bij de Europese titelstrijd ook ingeschreven op de 1500 meter, die later in de week plaats vindt. Of zij op dit nummer zal starten besluit Van Hulst pas in Split.