Borner niet op ijs

Wereldkampioene schaatsen Jacqueline Borner zal in de winter haar titel niet verdedigen. Borner werd tijdens een fietstraining opzettelijk geschept door een Trabant. De schaatster van TSC Berlin werd bewusteloos naar het ziekenhuis in Pankow overgebracht. Daar constateerden de artsen een reeks verwondingen: hoofdletsel, een gecompliceerde breuk van de linker voet, en gescheurde kruis- en kniebanden in de rechter knie.

De chauffeur van de Trabant is in hechtenis genomen. Hij heeft bekend in een vlaag van woede te hebben gehandeld. Borner maakte met vijf leden van TSC Berlin een trainingsrit in de buurt van Wandlitz bij Berlijn. In een bocht van een weg, die door stakende boeren was versperd, reed het vijftal bijna een man omver. Een van de vijf schreeuwde de man een belediging toe. De man rende naar zijn Trabant, sprong er in en reed in dolle woede op het groepje in. Borner stond met een voet in de clip te praten met Peter's zus Ulrike, toen de man op de groep inreed.