Studenten willen proefproces over OV-jaarkaart

UTRECHT, 24 aug. De studentenvakbond LSVb wil een proefproces gaan voeren over de OV-studentenjaarkaart als minister Ritzen geen uitzondering maakt voor studenten in het buitenland. In tegenstelling tot studenten die op een eiland wonen en de pont moeten nemen of studenten in plaatsen waar het openbaar vervoer gebrekkig is, kunnen studenten in het buitenland geen beroep doen op de hardheidsclausule van de Wet Studiefinanciering om zo het op de basisbeurs gekorte bedrag voor de studentenjaarkaart terug te krijgen. Dit betekent dat studenten die een stage in het buitenland lopen of bijvoorbeeld in het kader van het uitwisselingsproject ERASMUS een tijd in het buitenland studeren, wel voor de OV-jaarkaart betalen maar de kaart niet kunnen gebruiken. De studentenvakbond schrijft in een brief aan minister Ritzen (onderwijs) dat hierdoor mogelijk minder studenten in het buitenland zullen gaan studeren.