Holland Festival Oude Muziek rechtstreeks op de radio

Het Holland Festival Oude Muziek 1990 opent vanavond met gebeier van de klokken van de Dom in Utrecht die worden bespeeld door beiaardier Arie Abbenes. Daarna volgt een concert in Muziekcentrum Vredenburg door Het Freiburger Barockorchester onder leiding van Thomas Hengelbrock met als solisten de sopraan Emma Kirkby en organist Leo van Doesselaar. Uitgevoerd worden de wereldlijke cantate 'Agrippina' en het 'Orgelconcert nr. 2 in Bes', beide van Handel, en het 'Derde Brandenburgs Concert' van Bach. Het concert wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden via Nederland 3. Het klokkenspel van Abbenes wordt in de pauze van het concert uitgezonden. Tussendoor zijn beelden te zien van eerder opgenomen repetities en van interviews met Gustav Leonhardt, Benjamin Bagby, Arie Abbenes e.

a. Wie alles in de goede volgorde wil beluisteren kan terecht op radio 4. De uitzending daar is meteen het begin van een voor de Nederlandse omroep uniek samenwerkingsproject van alle publieksomroepen plus de Wereldomroep. Gedurende het hele festival, dat tot en met 2 september duurt, zullen alle zendgemachtigden hun zendtijd 's avonds op radio 4 gebruiken voor het rechtstreeks doorgeven van concerten in het Muziekcentrum Vredenburg. Alleen op woensdag 29 augustus is er geen concert. En het grootste deel van de overige concerten wordt door de gezamelijke omroepen op band opgenomen voor latere uitzending.

Festival Oude Muziek, Ned.3, 20.20 uur en Radio 4, 20.02 uur.