FC Twente

FC Twente, dat vanavond de voetbalcompetitie in de eredivisie tegen Roda JC opent, heeft de Joegoslaaf Mitar Mrkela gecontracteerd als opvolger van de naar Glasgow vertrokken Pieter Huistra. De 25-jarige linksbuiten van Rode Ster uit Belgrado tekende voor twee jaar. De Enschedese club heeft nog toestemming nodig van de stichting arbeidszaken, maar verwacht daarmee geen problemen. Mrkela, vijf keer A-international, mist wel de beginfase van de competitie.

Marcel Brands verhuist voor de derde en waarschijnlijk laatste keer in zijn loopbaan naar RKC. De 28-jarige middenvelder tekende een contract voor vijf jaar bij de Waalwijkse eredivisieclub. Brands was bij Feyenoord min of meer overbodig geworden. Met de transfer is een bedrag van 450.000 gulden gemoeid. Brands zou oorspronkelijk naar het door Guus Hiddink getrainde Fenerbahce uit Turkije, maar de verdediger zag er vanaf omdat het contract onduidelijkheden bevatte.