Dag Kinderpagina,

Ik heb er lang over nagedacht, maar volgens mij kan K. Schippers nooit een meisje zijn, of zijn geweest. Als je zo klein bent als dat meisje op de foto op de Kinderpagina van 27 juli, dan denk je nog helemaal niet over de knoopjes van je jurk of je strik. Als je klein bent, dan denk je (ik vroeger tenminste, en mijn vriendinnen aan wie ik het heb gevraagd ook) alleen maar aan dat soort zaken wanneer je weet dat anderen je belachelijk vinden, bijvoorbeeld omdat je 'jongensschoenen' aanhebt. Het meisje op de foto in de krant heeft hartstikke mooie kleren aan, die denkt dus volgens mij alleen maar aan haar som en is onzeker omdat zijzelf niet weet of die echt goed is.

Joukje Voorn (15 jaar) uit Amsterdam

Wij willen, behalve tekeningen, ook graag brieven ontvangen om op de kinderpagina af te drukken. Alle kinderen kunnen hun brief sturen naar: Brief Kinderpagina, NRC Handelsblad, Paleisstr. 1, 1012 RB Amsterdam. Bij plaatsing ontvang je een penseelpen, vermeld dus je naam en adres.