Brand in stal

Een uitslaande brand, die waarschijnlijk is aangestoken, heeft de stallen van Gut Neuhof in in de Westduitse plaats Dreieich in de as gelegd. De 28 gestalde paarden konden bijtijds uit de boxen worden gehaald. Op de manege waren de dure dieren ondergebracht van dressuurruiter Sven Rothenberger en ex-Olympisch kampioen Josef Neckermann. Het bestuur van de Westduitse hippische federatie (FN) heeft eenstemmig besloten het zogenaamde barreren, het africhten van springpaarden door ze net boven de hoef met een stok tegen de voorbenen te slaan, in de Bondsrepubliek te verbieden. Ook andere trainingsmethoden, die als barreren kunnen worden bestempeld, zullen in de toekomst strafbaar zijn. De maatregel geldt niet alleen voor toernooien, maar ook op de manages. Tot nu toe was barreren in de Bondsrepubliek alleen bij paardesportevenementen verboden om geen verkeerde indrukken te wekken bij toeschouwers en sponsoren, maar elders net als in veel andere landen toegestaan.