Waarschuwing

De pas gepromoveerde Engelse eerste-divisieclub Leeds United loopt het risico uit de Britse voetbalbond te worden gestoten als de maatregelen om het geweld op de tribunes te beteugelen geen effect sorteren. De Britse voetbalbond (FA) waarschuwde dat een herhaling van de gebeurtenissen van 5 mei, toen 2000 aanhangers van Leeds voor, tijdens en na afloop van de tweede divisiewedstrijd tegen Bournemouth amok maakten, er toe zal leiden dat de club de eerstvolgende vier thuiswedstrijden achter gesloten deuren zou moeten spelen. Mocht ook dat de aanhang van Leeds niet tot bedaren brengen, dan zal de FA overwegen de club het lidmaatschap van de Britse voetbalbond te ontnemen. Bij de ongeregeldheden in mei raakten dertig politie-agenten en twintig toeschouwers gewond. Het leidde tot de arrestatie van 120 Leeds-supporters. Later gevolgd door nog eens twintig man.