VIDEOPAVILJOENS IN GRONINGEN

Voor toneel is er de schouwburg en voor film de bioscoop. Maar voor het vertonen van videoclips is er alleen de televisie en daarop komen ze nauwelijks tot hun recht. Tenminste, dat is de mening van het Groninger Museum. In samenwerking met de Dienst Ruimtelijke Ordening lieten zij internationaal bekende architecten als Rem Koolhaas en Bernard Tschumi elk een paviljoen ontwerpen dat onderdak moest bieden aan een collectie videoclips. De vijf videopaviljoens, die zijn opgebouwd in de binnenstad van Groningen, zijn een onderdeel van 'What a Wonderful World! Music Videos in Architecture'. Deze manifestatie wordt de komende twee maanden in het Groninger Museum gehouden. Naast thematisch gegroepeerde clips, van onder meer David Bowie, Michael Jackson, Bob Dylan, Bryan Ferry en Talking Heads, toont het museum maquettes van de gebouwde paviljoens en kunstobjecten waarin een relatie wordt gelegd met videoclips.

'What a Wonderful World! Music Videos in Architecture'. Op vijf plaatsen inde Groningse binnenstad, en in het Groninger Museum, Praediniussingel 59. 26 aug. t/m 28 okt. Di., wo., vr. en za. 10-17u.; do. 10-21u. en zo. 13-17u. Inl. 050-183343 of 050-672728.