Ster loopt miljoenen mis door Veronique

HILVERSUM, 23 aug. Zonder RTL-Veronique zou de STER een jaaromzet hebben gehaald die naar schatting 30 tot 40 miljoen gulden hoger ligt dan nu voor 1990 wordt verwacht. Drs. C. Smeekes, algemeen directeur van de STER, zei dit gisteren bij de presentatie van het boek en het tv-programma die ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de STER zijn gemaakt. Het is voor het eerst dat de STER haar omzet ziet dalen. Het eerste halfjaar van 1990 lagen de inkomsten weliswaar iets boven die van vorig jaar, maar of de tweede helft van dit jaar het zelfde beeld te zien zal geven, is volgens Smeekes onvoorspelbaar. De drie Hilversumse netten bereikten tot vorig jaar 80 procent van de kijkers. Door de komst van RTL-Veronique is het aandeel gedaald tot een kleine 60 procent.