Plunderaars in Koeweit opgehangen

RUWEISHED, 23 aug. In Koeweit zijn twintig mensen wegens plundering ter dood veroordeeld en opgehangen. Dat heeft een ooggetuige, die gisteren naar Jordanie kwam, gezegd.

De man zei in Koeweit Stad negen lichamen van ter dood gebrachte plunderaars te hebben zien hangen en te hebben gehoord dat in Ahmadi zes en in Jahra vijf mensen wegens plundering ter dood zijn gebracht. De Koeweitse televisie heeft beelden laten zien van gearresteerde Koeweiti's, Irakezen, Egyptenaren en Syriers, samen met hun buit, horloges, juwelen en geld. 'We hebben later gehoord dat allen zijn terechtgesteld', aldus de man. Eerder had een correspondent in Koeweit melding gemaakt van de openbare executie van negen plunderaars, onder wie een Iraakse luitenant-kolonel. Hij was ter dood veroordeeld en opgehangen aan een hijskraan. De man hing boven een auto, die hij met gestolen spullen had volgeladen. (Reuter)