Nieuwe functie chef vreemdelingendienst

ROTTERDAM, 23 aug. Hoofdinspecteur A. van der Ven, de huidige chef van de vreemdelingendienst van de Rotterdamse politie, wordt per 1 september chef van het bureau beleidsondersteuning. Dit heeft de korpsleiding gisteren bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie wordt Van der Ven gepromoveerd en heeft zijn overplaatsing niets te maken met de 'valse paspoortenaffaire' waarbij zijn dienst zou zijn betrokken. De vreemdelingendienst kwam in opspraak toen ds. H. Visser van de Pauluskerk in Rotterdam in juli openbaar maakte dat hij soms geld geeft aan asielzoekers om aan valse papieren te komen. Volgens de dominee is Van der Ven daarvan al jaren op de hoogte. De Rijksrecherche onderzoekt de rol van de vreemdelingendienst in deze zaak.