Kaarten

De tweede speelronde in de eerste divisie was een festijn van doelpunten en gele en rode kaarten. In de tien wedstrijden werd dertig keer gescoord. Van Delden van Telstar was met drie treffers in het streekduel (4-1) tegen Haarlem de meest produktieve speler. Slechts in de ontmoeting tussen Veendam en FC Zwolle bleef de beginstand gehandhaafd. Er vielen in totaal 29 gele en 4 rode kaarten. De eerste speeldag was verstoken gebleven van uitsluitingen. Helmond Sport behield door de 1-0 zege op Woudestein tegen Excelsior de ongeslagen status. De Brabantse ploeg moet Heracles en VVV aan de top van de ranglijst naast zich dulden. Heracles won met 2-0 van Emmen, VVV ontdeed zich met 3-1 van Cambuur. Titelkandidaat Dordrecht '90 verspeelde het eerste punt. In een sensationele wedstrijd hield RBC in eigen huis de ambitieuze club op 2-2.