Etnisch conflict zuiden Pakistan: zeker 28 doden

KARACHI, 23 aug. Onbekende gemaskerde mannen hebben gisteren bij een overval op een tentenkamp nabij Karachi in het zuiden van Pakistan 28 mensen gedood en ten minste 83 verwond. Honderden leden van de Mohajir Nationale Beweging (MQM) een organisatie die de Mohajirs (moslims die in 1947 uit India emigreerden) vertegenwoordigt, hadden een tentenkamp opgeslagen om hun leider Altaf Hussain te verwelkomen bij diens terugkeer uit Londen, waar hij een medische behandeling heeft ondergaan. Maar het feest werd nog voor de komst van Hussain verstoord door overvallers, vermoedelijk behorend tot een andere etnische groep, die met geweren op de wachtende menigte schoten. Conflicten tussen Mohajirs en autochtone Pakistanen hebben de afgelopen jaren aan meer dan 1.500 mensen het leven gekost (Reuter)