Cubanen verlaten ambassades Havana

HAVANA, 23 aug. Zeven van de negen Cubanen die hun toevlucht hadden gezocht in de Belgische ambasade in de Cubaanse hoofdstad Havana zijn vrijwillig naar huis gegaan. Ook twee van de vijftien vluchtelingen uit de Spaanse ambassade zijn naar huis gegaan. Dat hebben functionarissen van beide landen gisteren bekendgemaakt. Ambassadepersoneel begeleidde de Cubanen naar huis en zal contact met hen onderhouden om er zeker van te zijn dat ze niet worden lastig gevallen door de autoriteiten. Het bewind van Fidel Castro had eerder laten weten dat de vluchtelingen het land niet mochten verlaten, zoals ze wilden, maar dat ze wel naar huis mochten gaan zonder te worden vervolgd. Enkele tientallen Cubanen hebben de afgelopen maanden al tevergeefs geprobeerd via buitenlandse ambassades het land te verlaten. (AP, Reuter)