Kamerorkest speelt helaas onberispelijk

Het bijzondere moment, gisteravond tijdens het concert van het Concertgebouw Kamerorkest in het Amsterdamse Concertgebouw, was toen solist Jacob Slagter in de slotcadens van het Tweede hoornconcert van Haydn een spectaculair lage, tegelijk zeer lange en bovendien nog bijna onhoorbaar zachte noot blies. Dat moet een van de lastigste dingen zijn men op een hoorn kan doen.

Ook door het Concertgebouw Kamerorkest, net als de briljante en virtuoze Slagter allen leden van het Concertgebouworkest, werd de hele avond technisch onberispelijk gespeeld, prachtig, fraai, keurig, braaf en ongelofelijk saai. Was dat met een dirigent met gevoel voor spiritualiteit in muziek anders geweest? Vast en zeker!

  • Kasper Jansenconcert
  • W. A. Mozart
  • Concertgebouw Kamerorkest O.L.V. Charles de Wolff
  • J. Haydn
  • R. Strauss
  • Sextet uit Capriccio
  • Symfonie Nr.64
  • Tweede Hoornconcert
  • Jacob Slagter . Programma