Gratis energie-advies Gasunie

GRONINGEN, 22 aug. De 350 grootste industriele bedrijven in Nederland kunnen de komende jaren gratis advies krijgen over mogelijkheden om energieverbruik en milieuvervuiling te beperken. Dit staat in het 'Milieuplan Industrie' dat de Gasunie vandaag heeft gelanceerd.

De Vereniging Krachtwerktuigen en het Samenwerkingsverband van Industriele grootverbruikers (SIGE) steunen het plan van de Gasunie en roepen hun leden op om mee te werken. De Gasunie wil met dit plan bedrijven helpen tegemoet te komen aan de nieuwe milieunormen in het Nationaal-Milieubeleidsplan-Plus dat de regering in juni bekendmaakte.

De Gasunie heeft een bedrag van tien miljoen gulden gereserveerd voor de uitvoering van het plan en stelt de komende jaren twintig mensen beschikbaar voor onderzoek en advisering in bedrijven.

Pag.11: Efficienter gebruik van energie