Unilever neemt belang van 49 procent in Mora/Saltos

MAASTRICHT, 21 aug. Het levensmiddelenconcern Unilever neemt een minderheidsbelang van 49 procent in de Limburgse snackfabrikant Mora/Saltos. Dat hebben de bedrijven vanmorgen bekend gemaakt.

Unilever heeft voor vijf jaar een optie genomen op het resterende belang van 51 procent. Die aandelen blijven voorlopig in handen van de 54-jarige oprichter/directeur Marcel Mourmans, die ook de leiding van de onderneming houdt. Mora heeft een jaaromzet van ruim 150 miljoen gulden. Het bedrijf heeft een groot deel van de Nederlandse markt voor vleessnacks in handen. Van iedere 100 bitterballen, die in Nederland verorberd worden, komen er 75 uit een de Mora-fabrieken in Maastricht, Veldhoven, Mol of Lommel. Bij de vier vestigingen werken 750 mensen. Behalve in Nederland en Belgie zet het bedrijf zijn produkten ook af in Frankrijk en Duitsland.

Unilever ziet de overname van Mora als een verdere versterking van zijn aandeel op de markt voor diepvriesprodukten.