SVV in Kuip

De korpschefs van Rotterdam en Schiedam hebben gisteren een overeenkomst getekend over de politie-inzet bij de wedstrijden van SVV in stadion Feyenoord. De Schiedamse voetbalclub debuteert dit seizoen in de eredivisie en speelt zijn thuiswedstrijden in De Kuip, omdat het eigen stadion niet voldoet aan de door gemeente Schiedam en KNVB gestelde veiligheidseisen. De overeenkomst geldt alleen voor dit seizoen. SVV wil volgend jaar in een nieuw stadion spelen, maar daarover zijn nog geen definitieve beslissingen genomen.

De Rotterdamse korpschef R. Hessing en zijn Schiedamse collega P. van den Hengel zijn overeengekomen dat Rotterdam de meeste agenten inzet als SVV in De Kuip speelt. Er is een verdeling gemaakt op basis van een 60-40 verhouding.

Dit is de eerste overeenkomst tussen korpsen over de inzet van agenten bij voetbalwedstrijden.