Keniase minister neemt zijn ontslag

NAIROBI, 21 aug. De Keniaanse minister van arbeid, Peter Okondo, heeft gisteren zijn ontslag ingediend, nadat verscheidene leden van het kabinet zich achter de oppositie hadden geschaard en het aftreden van Okondo hadden geeist. Dit is gisteren op de staatsradio bekendgemaakt. Okondo werd gedwongen af te treden wegens de verdachte omstandigheden waaronder de kritische bisschop Alexander Muge vorige week bij een auto-ongeluk om het leven kwam, enige dagen nadat Okondo de bisschop had verboden het district van de minister te bezoeken en hem met de dood had bedreigd. Muge, die regelmatig fel van leer trok tegen de corruptie in zijn land en ministers beschuldigde van het vervalsen van de verkiezingen en diefstal van land, negeerde de dreigementen van Okondo. (Reuter, AFP)