Getronics

De nettowinst van automatiseerder Getronics is in het eerste halfjaar met 23 procent gestegen van fl.17,7 miljoen tot fl.21,8 miljoen. De winst per aandeel steeg van fl.0,97 naar fl.1,17. De omzet nam met 18 procent toe tot 322 miljoen.

De toeneming van de resultaten in binnen- en buitenland is geheel toe te schrijven aan interne groei. Met de mogelijke acquisitie van Synergie Holding is in deze cijfers geen rekening gehouden. De grootste bijdrage aan de stijging is geleverd door de sector Maintenance en Installation.

Datex wist zich te handhaven in de markt voor dienstverlening op programmatuurgebied, hoewel in opleidingen terrein verloren ging. Diode in Nederland en Belgie bleef achter bij de verwachtingen als gevolg van de moeilijke markt voor actieve en passieve componenten.