Denen zien af van overname van BV Terminal Eemshaven

ROTTERDAM, 21 aug. De Deense Armada Groep ziet af van overneming van de BV Terminal Eemshaven. De koop gaat niet door omdat het overslaggedeelte voor fruit, dat onderdeel is van de terminal en sinds de bouw in 1987 heeft stilgelegen, niet meer dit jaar in bedrijf kan komen.

De Armada Groep, een internationale scheepvaartonderneming, onderhandelt al een jaar over de terminal, die eigendom is van transportonderneming Lommerts in Delfzijl. De Denen zouden circa veertig miljoen gulden betalen voor de terminal.

Vorige week heeft de Armada Groep 'onenigheid' gehad met de leveranciers van technische apparatuur en de geldverschaffers, aldus D. Slikkerveer van de Marico Scheepvaart- en Handelmaatschappij uit Schiedam, een van de dochters van de Armada Groep. 'De terminal had in december vorig jaar al klaar moeten zijn.' De vertraging die sindsdien is opgetreden bij het bedrijfsvaardig maken van de fruitterminal is de belangrijkste reden voor het niet doorgaan van de koop.

De terminal raakte vorig jaar in financiele moeilijkheden. De geldverschaffers, waaronder de Fries-Groningse Hypotheekbank, gingen daarop akkoord met overneming van de terminal door de Armada Groep. De terminal is indertijd voor 100 miljoen gulden gebouwd en geeft op dit moment werk aan 45 mensen. De Armada Groep wilde het aantal werknemers uitbreiden tot honderd. Lommerts gaat nu spreken met andere gegadigden voor de terminal.