Bij uitgebreide politieactie amfetaminehandel opgerold

HOENSBROEK, 21 aug. Bij een uitgebreide politieactie, die gisteravond en vannacht in Brabant en Limburg is gehouden, is een organisatie opgerold die zich bezighield met het produceren en verhandelen van amfetamine. Er werden twee amfetaminelaboratoria ontdekt en negen arrestaties verricht. Waar de laboratoria werden gevonden wil de politie niet meedelen.

Bij de vijftien huiszoekingen, die werden verricht, zijn bovendien een grote hoeveelheid amfetamine, vuurwapens en geld aangetroffen. Aan de actie namen 140 politiemensen, vijf rechter-commissarissen en vijf officieren van justitie deel.

Het Regionale Recherche Team Limburg-Zuid, dat zich speciaal richt op het bestrijden van grote criminaliteit, is na langdurig onderzoek tot de actie overgegaan. Volgens de leider van het team, hoofdinspecteur L. Brongers van de politie in Hoensbroek, houden diverse bendes in Zuid-Nederland zich al geruime tijd bezig met de fabricage van amfetamine, die vooral in Zweden wordt verkocht. De Bredase hoofdofficier van justitie mr. A. Kalthoff heeft gisteren gemeld dat de fabricage zich de laatste tijd heeft uitgebreid vanuit Limburg naar West-Brabant.

Enkele van de nu gearresteerde personen zijn twee jaar geleden bij een soortgelijke actie ook aangehouden, maar moesten toen bij gebrek aan bewijs worden vrijgelaten.