Beckenbauer

Bernard Tapie heeft Franz Beckenbauer een aanbieding gedaan met onmiddellijke ingang technisch directeur van Olympique Marseille te worden. De voormalige bondscoach van de Bondsrepubliek, die zijn land bij het WK in Italie naar de wereldtitel voerde, heeft enkele dagen bedenktijd gevraagd. Eind vorige week maakte Beckenbauer bekend van 1992 tot 1994 als pr-functionaris en technisch adviseur te zullen werken voor de Amerikaanse voetbalbond, organisator van het volgende toernooi om de wereldtitel. De oud teamchef voegde daaraan toe, binnen enkele dagen met nog een 'verrassende' mededeling te komen. Tapie verklapte maandag tegenover het sportblad L'Equipe, wat de mogelijke verrassing zal zijn. 'Met Beckenbauer wil ik de Europese beker voor landskampioenen winnen', aldus de eigenaar van de club. De belangrijkste trofee van het Europese voetbal werd nog nooit door een Franse ploeg veroverd.

Olympique Marseille wordt momenteel getraind door Gili. De Franse kampioen staat in de competitie na vijf wedstrijden opnieuw op de eerste plaats. Beckenbauer zou boven Gili komen te staan.