Alcoholverbod

Voortaan zal bij alle thuiswedstrijden van Ajax een verbod op alcohol van kracht zijn. Het bestuur van de Amsterdamse club heeft dit besloten. Vorig jaar was het verbod bij een aantal wedstrijden van kracht. Het bestuur van Ajax vond het effect hiervan positief. Vandaar dat de maatregel is uitgebreid. Het verbod geldt voor het gehele complex, ook de bestuurskamer en het spelershome.

Baanwielrennen

Marcel Beumer was niet tevreden met de elfde plaats, die hij gisteren op de eerste dag van de wereldkampioenschappen wielrennen op de baan in Maebashi (Jap) op de kwalificatie van de 4 kilometer achtervolging voor amateurs behaalde. Met 4 minuten en 37,10 seconden bleef de Nederlander ruim 6 seconden achter op winnaar McCarthy uit de Verenigde Staten. Daardoor is Beumer, die in een rechtstreeks duel werd verslagen door de Sovjetrenner Berzin, nog in de race voor de vijfde plaats. Toch sprak hij van een tegenvallende prestatie. 'Ik had slechte benen. In de laatste kilometer blokkeerde ik volledig.'