Unilever wil Mora kopen

MAASTRICHT, 20 aug. Mora in Maastricht, fabrikant van diepgevroren snacks, voert momenteel besprekingen met Unilever over de mogelijkheid van samenwerking. De verwachting is dat de gesprekken op zeer korte termijn zullen leiden tot een overname van Mora door Unilever.

Bij Mora, een familiebedrijf dat door oprichter Marcel Mourmans wordt geleid, werken 700 mensen in vestigingen in Maastricht, Veldhoven, en de Belgische plaatsen Mol en Lommel. Het bedrijf heeft een omzet van ruim 150 miljoen gulden. Unilever heeft via Iglo een groot aandeel in de markt voor diepvriesprodukten.

Eerder heeft het Amerikaanse bedrijf McCain geprobeerd Mora over te nemen, maar Mourmans hield toen de boot af. In het licht van Europa '92 ziet de directie nu echter reden om haar belangen onder te brengen bij een groter concern.