Politie Suriname verscherpt acties

PARAMARIBO, 20 aug. De Surinaamse politiebond SPB heeft gisteravond besloten de regering in Paramaribo een ultimatum te stellen. Als de regering niet voor woensdagochtend 07.00 uur (Surinaamse tijd) laat weten of zij in staat is de verdachten van de moord op politie-inspecteur Herman Gooding en de beschieting van het hoofdbureau van politie in Paramaribo aan te houden zullen de acties van de politie worden verscherpt. Het ultimatum duurt 48 uur en houdt verband met het justitieel onderzoek naar de moord op Gooding en de beschieting van het politiebureau. De SPB eist dat de eventuele verdachten in deze zaken, die volgens de politie in militaire hoek gezocht moeten worden, voor het verstrijken van het ultimatum worden aangehouden en overgedragen aan het Openbaar Ministerie. De Surinaamse politie begon twee weken geleden een proteststaking naar aanleiding van de afwikkeling van beide incidenten.