Kort geding om prostitutie

ROTTERDAM, 18 aug. - Acht bewonersorganisaties in de Rotterdamse deelgemeente Charlois willen via de rechter voorkomen dat zich prostituees in hun wijk vestigen. Ze spannen daartoe een kort geding aan tegen de gemeente Rotterdam en de woningbouwvereniging Onze Woongemeenschap. Het kort geding dient op 24 augustus.

De bordeelhouders moeten per 1 september wegens stadsvernieuwingsplannen weg uit Katendrecht. Vorige maand werd bekend dat gemeente en woningbouwvereniging de bordeelhouders vervangende 'woonruimte' hadden aangeboden in Charlois. De bordeelhouders zelf willen niet naar Charlois. Ook hebben ze weinig trek om te verhuizen naar het Eroscentrum dat over een paar jaar aan de Keileweg moet komen. De gemeente Rotterdam zoekt al geruime tijd naar een andere lokatie voor prostitutie in de stad.