Greg Lemond

Vier dagen Nederland was voor Greg LeMond meer dan voldoende. De Tourwinnaar besloot gisteren niet te starten in de vierde etappe van de Profronde van Nederland. De Amerikaan verklaarde last te hebben van een oude voetblessure, en vertrok. Volgens zijn Nederlandse ploeggenoot Johan Lammerts speelde de blessure (een ontsteking op de wreef) weer op, na een flinke stortbui op donderdag. De Amerikaan liet zich toen onderzoeken. Hij wilde geen risico's lopen vlak voor de wereldtitelstrijd. LeMond start morgen vermoedelijk wel in het Kampioenschap van Zurich, een wedstrijd tellend voor de wereldbeker. Na Zurich gaat de Amerikaan terug naar de Verenigde Staten om zich daar op hoogte verder voor te bereiden op het wereldkampioenschap. Pas vlak voor de race in Utsunomiya (2 september) reist de titelverdediger naar Japan.