Bundesliga

Negen dagen na de indrukwekkende uitzege van 3-0 tegen Borussia Dortmund bevestigde VfB Stuttgart gisteravond voor 35.000 toeschouwers in het eigen Neckarstadion zijn goede vorm in de prille beginfase van de Westduitse competitie. Met een nederlaag van 0-4 werd het gepromoveerde Hertha BSC huiswaarts gestuurd. Door deze overwinning hebben de Zuidduitsers zich na twee speeldagen aan de kop van de ranglijst genesteld. Een primeur beleefde Matthias Sammer. De ex-speler van Dinamo Dresden maakte twee van de vier treffers. Buchwald en Gaudino maakten de twee andere doelpunten. Werder Bremen zorgde zelf voor nieuw krediet bij zijn eigen aanhang door thuis Borussia Monchengladbach de tweede nederlaag binnen een week toe te brengen: 3-0. In het Weser-stadion rehabiliteerden Rufer door twee doelpunten en Neubarth hun ploeg voor de nederlaag van 0-2 tegen nieuweling Wattenscheid in de eerste competitiewedstrijd.