Versvoetstoots

Midden-Oosten Het menselijk verstand is op de loop en maakt de aarde bouwrijp voor de sloop. In deze explosieve situatie schrik ik al van het kleinste vonkje hoop.

Na Koeweit

Arabie, de nachten na uw dagen blijven een zwarte sterrenhemel dragen waaruit het laatste goud is weggeroofd. De dief van Bagdad heeft zijn slag geslagen.

Ziekenhulp

Dictatoritis is een onderhuidsevergrotingsdrang. Je krijgt het niet meer uit ze. En als je de patient aan gifgas helpt doet hij maar weinig onder voor die Duitse.

Woestijndroom

Geen toekomstdroom zo droef en desolaat in mijn verbeelding (ook soms in de uwe?) als die van een emir met emiritaat die eenzaam zijn Rolls Royce loopt voort te duwen.

Amsterdams kwatrijn

Van wie te Moskou vaak 'Jeruzalem' zei a la Jacob Israel de Haan kwam uit Jeruzalem nog steeds geen stem die 'Moskou, Moskou' mompelde vandaan.

Fregatten

Hoe koninklijk, de aanblik van die twee! We redden er, al is het maar symbolisch, ons aanzien op de wereldzeeen mee, en ook nog een paar Koninklijke Olies.

Mijn heilige oorlog

Is God een christen, moslim of een jood? het bloed dat ieder in zijn naam vergroot komt elke dag nog over ieders hoofden. Er is maar een remedie: God moet dood.

    • Kees Stip