Commissie moet breuk Veronica trachten te lijmen

HILVERSUM, 17 aug. Bij de omroepvereniging Veronica is na overleg tussen een delegatie van de verenigingsraad en de twee overgebleven bestuursleden besloten een commissie in te stellen die de breuk tussen bestuur en verenigingsraad moet trachten te lijmen. De bemiddelaars moeten de loyaliteit die het bestuur heeft verklaard aan het omroepbestel en het streven naar een commercieel bestel van de verenigingsraad, aan elkaar breien. Niemand verwacht dat de ontslagen bestuursleden en voorzitter W. Bordewijk zullen terugkeren. Inmiddels is duidelijk geworden dat de verenigingsraad voornemens was Bordewijk te ontslaan en het vertrek te eisen van P. de Jager, financieel adviseur van het bestuur en directeur van Veronica Blad B. V., wegens eigengereid optreden. Voor het zover was, werd besloten het bestuur heen te zenden omdat het de loyaliteitsverklaring aan het NOS-bestuur niet wilde intrekken. R. Out en H. Mondt bleven aan omdat zij in het bestuur de werknemers van Veronica vertegenwoordigen.