Blessures

Ajax zal zich vandaag en zondag op het Amsterdam-voetbaltoernooi niet op volle sterkte kunnen presenteren. Door blessures ontbreken Wouters, Larsson en Verkuyl. PSV kent vergelijkbare problemen. Vanenburg, zaterdag afwezig in de wedstrijd tegen Barcelona, blijft ook dit weekeinde aan de kant. Gerets en Ellerman, die zaterdag geblesseerd raakten, zijn evenals De Jong niet inzetbaar.

Wouters kampt met liesproblemen, Larsson heeft zich tijdens de training verstapt en Verkuyl heeft nog altijd hinder van een lang geleden opgelopen blessure. Van het drietal Ajacieden zal Wouters het eerste weer inzetbaar zijn, Larsson en Verkuyl halen vrijwel zeker het begin van de competitie niet. Beenhakker: 'Onze voorbereiding is duidelijk gericht op een week voor het begin van de competitie. Wij beschouwen het toernooi als een gelegenheid waar wij het publiek kunnen tonen wat van ons verwacht kan worden. Dat geldt ook dit keer, zelfs als wij niet al onze spelers kunnen gebruiken.'