Springruiters

De Nederlandse springruiters zijn het 43ste CHIO van Rotterdam goed begonnen. Jos Lansink, Piet Raymakers en Erik van der Vleuten bleven in de enige rubriek, die er echt toe deed op de openingsdag, foutloos. Van concurrerende naties kon hetzelfde alleen worden gezegd van de Zwitsers en misschien van de Fransen als Pierre Durand met Jappeloup was komen opdraven. De Nederlandse kernploeg stemde bondscoach Hans Horn tevreden, omdat een hechte basis voor een goed resultaat in de landenwedstrijd zo kort na de wereldtitelstrijd weer aanwezig lijkt. Vooral het herstel van Raymakers met Olympic Zamira was van betekenis in het goed bezochte met vijf gulden was de entreeprijs bewust laag gehouden evenement. De ontdekking van het jaar, Jennie Zoer, bleef zelfs met haar derde keus Walliby een gevallen balkje bovendien niet echt achter. Slechts Olympic Panther van Johan Heins, de voorbestemde reserve in plaats van Carolein Lankester wier paard ziek is, viel in het sterke veld met twee springfouten in de slotfase enigszins uit de toon. Als vijfde man lijken echter ook Emile Hendrix (Zargo Z), Jan Tops (Top Gun), Erik Willemsz Geeroms (Jonggor II) of Henk van den Broek (Olympic Andretti) op dit moment even goed bruikbaar.