Rebel gedood bij aanval op post van Junglecommando

PARAMARIBO, 16 aug. Het Surinaamse leger heeft dinsdag een aanval gedaan op een post van het Junglecommando in Langatabbetje in Oost-Suriname. Daarbij zijn volgens bronnen in Frans-Guyana aan de kant van de rebellen een dode en vier gewonden gevallen. Aan de kant van het leger vielen geen slachtoffers, zo heeft het leger gisteren bekendgemaakt. Bij de aanval heeft het leger raketten afgeschoten vanuit een helikopter. De gewonde rebellen zouden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Frans-Guyana. Vorige week vrijdag kwamen bij gevechten ten zuiden van het stadje Moengo drie militairen om het leven. Daarmee is het aantal dodelijke slachtoffers aan de kant van het leger sinds de opleving van de gevechten in juni gestegen tot veertien. Het is niet bekend hoeveel leden van het Junglecommando sindsdien zijn omgekomen.