Pakistan: Ul Haq tegenover Bhutto bij verkiezingen

ISLAMABAD, 16 aug. Ejaz Ul Haq, de zoon van de vroegere Pakistaanse leider Zia Ul Haq, heeft zich opgeworpen als de voornaamste tegenstrever van de recentelijk ontslagen premier Benazir Bhutto bij de verkiezingen van 24 oktober. 'Als Bhutto zelf aan de verkiezingen deelneemt, komt dat neer op een directe confrontatie tussen haar en mij', aldus Ejaz Ul Haq, lid van de Pakistaanse Moslim Liga (PML). Gisteren nam hij in Islamabad deel aan een bijeenkomst ter herdenking van zijn vader, die op 17 augustus 1988 bij een mysterieus vliegtuigongeluk om het leven kwam. Metershoge portretten van Zia sieren de hoofdstad al dagen. Politieke waarnemers menen dat Ul Haq jr. wordt gebruikt als pion om het anti-Bhutto kamp te beheersen en een greep naar de macht te doen. President Ishaq Khan, en beschermeling van Zia, ontsloeg premier Bhutto op 6 augustus wegens corruptie en machtsmisbruik. (Reuter)