Cash-fonds van Veronica geluiqideerd

ROTTERDAM, 16 aug. Het beleggingsfonds van het vroegtijdig gestaakte Veronica-beleggingsprogramma 'Cash' wordt geliquideerd. De Amro Bank heft het fonds op omdat de bank geen zekerheid heeft kunnen krijgen dat het programma op de TV terugkeert. Dit heeft de Amro Bank, de beheerder van het fonds, bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de bank bevat het fonds op het ogenblik zo'n 2,5 miljoen gulden en krijgen de 50.000 beleggers die in het kader van het TV-programma ieder 50 gulden in het fonds hebben gestort, eind september bijna hun volledige gestorte bedrag terug.

Maar eerst zal, overeenkomstig de prospectusvoorwaarden, op 3 september in Amsterdam een informatieve vergadering worden gehouden voor de kijkers/beleggers die aan het TV-spel hebben meegedaan. Het programma, dat wekelijks op de buis verscheen, bood de kijkers/beleggers de mogelijkheid de beleggingen die het fonds op de Amsterdamse beurs deed, op de voet te volgen en te beinvloeden. Het was de bedoeling van Veronica dit jaar 52 uitzendingen van 'Cash' op het scherm te brengen om het publiek te scholen in de werking van de effectenhandel. Er zijn uiteindelijk niet meer dan 25 programma's uitgezonden. Nadat het programma door ingrijpen van Veronica-topman Rob Out in juni van het scherm werd gehaald, heeft de Amro de aandelen waarin het fonds had belegd verkocht. De bank heeft het aldus vrijgekomen geld op een rentedragende rekening gestort zodat de waarde van de participatie niet meer kan worden beinvloed door koersbewegingen op de beurs. Bij de uitkering van de waarde van hun participatie krijgen de deelnemers een schriftelijke toelichting. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zal, namens de deelnemers in het TV-Kijkers Fonds, in de afwikkeling worden gekend.