Personeel Ballast Nedam terug naar Saoedi-Arabie

ROTTERDAM, 15 aug. Het bouw- en baggerbedrijf Ballast Nedam heeft tien tot vijftien medewerkers die vorige week uit Saoedi-Arabie werden teruggehaald deze week weer op het vliegtuig naar Riad gezet. 'Diverse omstandigheden hebben ons bij nader inzien doen besluiten hen terug te sturen', aldus de woordvoerder van het bedrijf.

Ballast Nedam charterde vorige week een vliegtuig waarmee een twintigtal medewerkers en ongeveer vijftig vrouwen en kinderen uit Saoedi-Arabie terugkeerden naar Nederland. Dat gebeurde nadat de Nederlandse ambassade in Riad had geadviseerd familieleden van werknemers uit het oostelijk deel van het land te evacueren in verband met de opmars van Iraakse troepen in het buurland Koeweit.

Het merendeel van deze gerepatrieerde medewerkers keert deze week terug op zijn post in Saoedi-Arabie. Ballast Nedam haalt twintig procent van de omzet (vorig jaar 1,4 miljard gulden) in het Midden-Oosten. Saoedi-Arabie is een belangrijke klant van het enkele jaren geleden in Britse handen gekomen bedrijf.