Nog vijf Cubanen dringen residentie van Belgie binnen

HAVANA, 15 aug. Nog eens vijf Cubanen is het gisteren gelukt in de residentie van de Belgische ambassadeur in Havana te komen. Maandag drongen vier Cubanen de woning binnen. Ondanks de verscherpte politiebewaking rondom het gebouw na de vluchtpoging van maandag, wisten de vijf gisteren het terrein van de residentie te betreden. 'Nadat we extra bescherming van de politie hadden gevraagd en gekregen, is het moeilijk te begrijpen hoe deze vijf door (het kordon) hebben weten te glippen', zei een woordvoerder van de Belgische ambassade. Hij voegde er aan toe, dat er twijfels zijn over de identiteit van de vijf drie mannen en twee vrouwen en dat ze in een gebouwtje op het terrein apart van de vier andere vluchtelingen worden gehouden. Over negen van de achttien vluchtelingen in de Spaanse ambassade in Havana bestaat eveneens twijfel. Spaanse diplomaten vermoeden dat deze negen provocateurs van de Cubaanse regering zijn. (Reuter, AFP)