Ivan Lendl kansloos tegen een onbekende Amerikaan

NEW HAVEN, 15 aug. Ivan Lendl zal voorlopig niet zijn verleden week aan Stefan Edberg verloren eerste plaats op de wereldranglijst van de tennissers heroveren. Hij leed vanochtend in het toernooi van New Haven een duidelijke nederlaag tegen de onbekende Amerikaan Malavai Washington, 103de in de rangorde, 6-2, 6-3. 'Ik voelde me niet goed', sprak Lendl na de partij. 'Ik denk dat ik meer tijd aan mijn voorbereiding op het open Amerikaanse kampioenschap moet gaan besteden.'

De donkere Washington was verrast door zijn eerste zege op een tennisser uit de top-tien. 'Ik kreeg van Lendl alle tijd om mijn eigen spel te spelen.'

De partij duurde slechts een uur en dertien minuten. Een andere favoriet voor de US Open-titel op Flushing Meadow, Boris Becker, had in Indianapolis geen moeite (6-2 en 6-4) met de Amerikaan Brian Garrow die op de wereldranglijst vijf plaatsen onder Washington staat. De Westduitser was met name met zijn service oppermachtig. Becker zegt in goede vorm te verkeren voor het Grand-Slamtoernooi op Flushing Meadow dat eind augustus wordt afgewerkt en dat hij vorig jaar won. (Reuter)