Doden bij gevechten in Santo Domingo

SANTO DOMINGO, 15 aug. Bij rellen in de Dominicaanse Republiek zijn de afgelopen dagen zeker zes maar mogelijk twaalf mensen om het leven gekomen toen politie en betogers slaags raakten in de hoofdstad Santo Domingo. Onder de slachtoffers is een tienjarig meisje dat door een steen aan het hoofd werd getroffen. De rellen braken uit nadat de regering van de 83-jarige president Joaquin Balaguer prijsverhogingen afkondigde als onderdeel van een bezuinigingscampagne van de overheid. Zo ging benzine met bijna 84 procent in prijs omhoog. Hoewel de regering het minimum-loon voor ambtenaren met dertig procent heeft verhoogd en nu een prijsstop van een maand heeft afgekondigd, hebben de vakbonden een staking uitgeroepen met als inzet een loonsverhoging van 150 procent. (AP, Reuter, AFP)