Zijlaard

De internationale wielrenunie heeft de inschrijving van Joop Zijlaard als gangmaker van de Belgische prof Luc Colijn voor het WK stayers in Maebashi niet geaccepteerd. De UCI schrijft voor dat gangmaker en renner uit hetzelfde land moeten komen. De Rotterdammer dient thuis te blijven, ondanks dat hij vorig jaar een gerechterlijke procedure tegen de UCI heeft gewonnen. De unie trekt zich niets van de uitspraak aan. Vorig jaar deed zich hetzelfde probleem voor bij de WK in Lyon. Zijlaard is des duivels over de houding van de UCI, temeer omdat zijn collega Bruno Walrave wel met een buitenlander mag starten. Hij vormt een koppel met de Australier Danny Clark. Voor hem wordt een uitzondering gemaakt, omdat Australie geen gangmakers heeft. De advocaat van Zijlaard en de raadsman van de Belgische Wielrijders Bond laten het niet bij de afwijzing zitten. Zij willen de UCI sommeren het koppel Colijn-Zijlaard alsnog te laten starten. Morgen zullen zij hun stappen bekend maken.