Winstgroei van Polygram vlakt af bij een hogere omzet

ROTTERDAM, 14 aug. Polygram, de op twee na grootste muziekmaatschappij ter wereld waarin Philips een belang heeft van 80 procent, heeft in het eerste halfjaar een record-omzet en een record-bedrijfsresultaat gehaald. Maar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de nettowinst van 148 tot 118 miljoen pond. Dat kwam door lagere rentebaten.

De omzet groeide met 24,5 procent tot 2,177 miljard pond, maar het bedrijfsresultaat nam maar toe met 4 procent tot 181 miljoen pond. Volgens presidentdirecteur D. G. Fine is de resultaatstijging bescheiden gebleven doordat de integratie van de vorig jaar overgenomen Amerikaanse firma's Island en A en M Records aanzienlijke bedragen vergt. Financieel directeur J. Cook heeft eerder gezegd dat '1990 voor Polygram een consolidatiejaar is'.