Roemenie: al 53 cholera-gevallen

BOEKAREST, 14 aug. De cholera-epidemie die vorige maand uitbrak in Roemenie breidt zich uit. Er zijn inmiddels 53 gevallen van cholera geconstateerd. Tot dusverre is niemand overleden.

De epidemie heerst vooral in de Donau-delta. De meeste patienten hebben cholera opgelopen door water uit de sterk vervuilde rivier te drinken. De autoriteiten hebben getracht de epidemie in te dammen door mineraalwater naar het gebied over te brengen. De inwoners, die hun leven lang water uit de Donau hebben gedronken, zijn volgens een van de betrokken artsen veelal te conservatief om over te stappen op water uit flessen.

In 1987 werd het gebied eveneens getroffen door een cholera-epidemie, die door het voormalige bewind overigens geheim werd gehouden. Indertijd liepen 742 mensen de ziekte op. (UPI)