Nedap

In de eerste helft van dit jaar is de winst voor belastingen van Nedap (elektronische bewakings- en detectiesystemen) met fl.4 miljoen bijna zeven procent lager uitgevallen dan die van fl.4,3 miljoen over dezelfde periode van 1989. De omzet nam met 5,4 procent toe van fl.42,7 miljoen tot fl.45,0 miljoen en de bedrijfswinst zakte ruim 10 procent van fl.4,9 miljoen tot fl.4,4 miljoen.

Ondanks de wat minder gunstige ontwikkeling bij de groep speciale produkten verwacht Nedap voor geheel 1990 voortgaande groei van omzet en resultaat. In het eerste halfjaar is de ontwikkeling van de omzet in detectiesystemen volgens plan verlopen. Daarentegen is de omzet in de speciale produkten bij de verwachtingen ten achter gebleven doordat bij enkele afnemers van Nedap vertragingen zijn opgetreden in het ontwikkelen van nieuwe apparaten.