Juventus koopt spelers voor 95 miljoen gulden

MILAAN, 14 aug. De Italiaanse voetbalclubs hebben een fortuin uitgegeven in de tweede transferperiode. De omzet bedroeg ruim 410 miljoen gulden. Koploper was Juventus van Fiat-baas Agnelli. Hij spendeerde 95 miljoen gulden aan versterkingen. Topman Berlusconi, de werkgever van Van Basten van AC Milan kondigde prompt aan dat hij een even groot bedrag heeft gereserveerd voor spectaculaire aankopen. De magnaat moet alleen wachten tot de derde transfertermijn, van 24 oktober tot 6 november.

Agnelli keek niet op een miljard lires. Hij gaf 16 miljard (25 miljoen gulden) uit voor Baggio van Fiorentina. Het werd de transfer van het jaar. Baggio was op slag de duurste voetballer van de wereld. Naast Baggio kocht Agnelli een nieuw middenveld. Regisseur wordt Hassler, die voor 18 miljoen gulden van FC Koln overkwam, en naast hem staat de Braziliaan Cesar, die voor tien miljoen werd aangetrokken.

In vergelijking met Juventus gaven de andere clubs marginale bedragen uit. Genua won de slag om de Tsjechoslowaakse topscorer Skuhravy. Bologna lokte de Hongaar Detari voor 2,5 miljoen gulden. Sampdoria zocht het in een Sovjet-krachtpatser. Michailitsjenko (koopprijs 10 miljoen gulden) moet in Genua de dinamo op het middenveld worden. Francescoli wisselde de francs van Tapie bij Marseille in voor de Sardijnse lires van Cagliari. De Roemeen Lacatus tekende bij Fiorentina, de Bremer Riedle bij Lazio Roma, de Real Madrileen Vasquez bij Torino.(SID)