Jankovic zoek

De Joegoslaaf Milan Jankovic en de IJslander Arnor Gudjohnsson, beiden voetballers van Anderlecht, zijn met de noorderzon vertrokken. Volgens manager Michel Verschueren van de Brusselse vereniging was Jankovic rond met de Spaanse club Castellon. 'Het is niet te geloven. Jankovic hoefde alleen nog een handtekening te zetten, maar is plotseling onvindbaar geworden. Hij schijnt er zelfs over te denken helemaal te stoppen.'

De 30-jarige Jankovic, die eerder triomfen vierde bij Real Madrid, wilde hoe dan ook weg bij de selectie van Aad de Mos. Voorzitter Constant Vandenstock van Anderlecht zegt dat Gudjohnsson is verdwenen nadat hij er niet in was geslaagd een bevredigend contract af te sluiten met de Brusselse club of een andere gegadigde. 'Het is weer het oude liedje. Elk jaar kregen we te horen dat onze aanbieding niet deugde. Dit maal had Gudjohnsson het zelfs over een hongerloontje, maar wij denken dat een salaris van zes miljoen francs (330.000 gulden) zo slecht nog niet is', aldus Vandenstock.