Einde Zeil

Burgemeester Ed van Thijn heeft verklaard dat Sail 'tamelijk vlekkeloos' is verlopen. Dat is, wat je noemt, een gotspe. Vijf dagen lang is het kwetsbare Venetie van het Noorden geteisterd door de kwaadaardige, stinkende uitstoot van wat zo braaf pleziervaartuigen heet. Vijf dagen lang heeft op het arme Amsterdamse water en Amsterdam heeft veel water de terreur gewoed van wat in de vrije tijds-sociologie het bootjesvolk wordt genoemd, aangevuld met een uitbundig legioen gelegenheids-watertoeristen. Vijf dagen lang was Amsterdam in de greep van een soort carnaval vierend menstype, dat zich pas echt ontspannen voelt als het half, of bijna geheel, is ontkleed en een blikje bier in de hand heeft. Vijf dagen lang was Amsterdam uitgeleverd aan een Zeil dat te groot en te vies is geworden voor deze stad. Noem dat maar vlekkeloos.

MvR

    • in de Marge