Zege honkballers

In de slotweek van het wereldkampioenschap honkbal staat er voor het Nederlands team weinig meer op het spel. De ploeg kan maximaal nog de negende positie bereiken. De winst op Europees kampioen Italie met 7-5 vanochtend schonk nog wel voldoening. 'Ik denk dat dit wel iets zegt over de verhoudingen zoals die nu in Europa liggen', legde bondscoach Stoeckel uit. 'We zijn een jong team, dat nog alle mogelijkheden in zich heeft om beter te worden. En de Italianen hebben vooral ervaring in huis. Als ze het op een punt moeten winnen, is het wel op routine.' Nederland zette de tweede week aanvankelijk in met een nederlaag van 10-9 tegen Venezuela. Goed slagwerk van de Nederlandse honkballers kon het verlies niet voorkomen. Drie homeruns waren zaterdag in het Fry Park niet voldoende de Zuidamerikanen te bedwingen.